CUVÂNT DE DESCHIDERE AL DIRECTORULUI ŞCOLII POSTLICEALE „INTELLECTUM” GALAŢI

12/02/2015
de adminintellectum
 • Noul an scolar

  CUVÂNT DE DESCHIDERE AL DIRECTORULUI
  ŞCOLII POSTLICEALE „INTELLECTUM” GALAŢI

   

  MERDESCU LUMINITA  Prof. Gr. I MERDESCU LUMINIȚA

   

   

  Distinşi invitaţi,
  Dragi elevi,
  Iubiţi colegi,

   

  Bine aţi venit sau revenit în şcoala noastră

  Cuvânt de deschidere

  ,,Școala”   cuvântul ne duce, în primul rând, cu gândul la acel loc unde fiecare îşi începe sau şi-a început călătoria spre cunoaştere, o cunoaştere încărcată de taine pe care nu le poate bănui nici cel ce păşeşte timid spre învăţătură, dar nici cel ce are menirea să dirijeze acest mers al învăţăcelului.

  Misiunea unui profesor este , aceea de a forma profesionişti competenţi şi eficienţi care să poată satisface cererea pieţei în orice moment. În realitate, şcoala a fost şi încă este chemată să fie mereu casa în care se caută adevărul propriu al persoanei umane.Toată viața  este timp  pentru căutarea şi întâlnirea cu adevărul. Această aspiraţie înaltă este cea mai preţioasă pe care o puteţi transmite, în mod personal, şi vital elevilor. De aceea, vă încurajez, cu căldură, să nu pierdeţi niciodată această sensibilitate şi această dorinţă puternică pentru adevăr; să nu uitaţi că învăţământul nu este o comunicare aridă de conţinuturi, ci o formare a  elevilor indiferent de vârstă ,pe care va trebui să-i înţelegeţi şi să-i căutaţi; în care trebuie să treziţi această sete de adevăr pe care o au în adâncul lor şi dorinţa de a se depăşi. Fiţi pentru ei stimulent şi forţă!

  Dragi elevi, să aveţi încredere în voi şi să fiţi convinşi că ceea ce realizaţi aici, în această şcoală, va înseamna enorm de mult pentru viitorul vostru şi acesta trebuie să vă dea încredere deplină în puterile voastre. Veţi învăţa de la profesorii voştri multe lucruri esenţiale pentru reuşita în profesie, dar şi pentru viaţă.

  Vă doresc să aveţi parte de un an şcolar rodnic, plin de realizări materiale şi spirituale, cu sănătate şi putere de muncă

  Conducerea școlii